Ammeråns Jakt & Fiske Jaktmarker Fiske Boende Bilder/Filmer Länkar Logga in

 

 

Vi erbjuder fiske i den fredade och oreglerade Ammerån samt sjöar i området, med boende i lugn skogsmiljö med utsikt över Ammerån. Vi kan erbjuda fiskeguide, Put & Take-damm samt uthyrning av båtar. Vi har också en fiskeshop.

Inom området finns också en specialsträcka för flugfiske på 1,5 km i en fors med max 6 fiskare/dygn.

 

Se även www.fiske.jamtland.se och Ammeråns Naturreservat 

Vi har även lite fiskebilder.

 

 

 

 

 

FISKETIPS

I Ammerån håller gamla beprövade flugmönster fortfarande. För öringfisket bör också större streamers prövas, liksom wobbler och spinnare i de delar av ån som inte är reserverade för flugfiske. När man fiskar utefter Ammeråns fantastiska dalgång så kommer man allt som oftast i kontakt med lokalbefolkningen som gärna delar med sig av sina fisketips, något som är både trevligt och spännande som fiskegäst. Ammerån består av tre fiskevårdsområden - för utförligare information, slå gärna en signal till oss så hjälper vi gärna till med både fisketips och det aktuella fiskeläget.

 

ammerån
abbore

 

 

 

FISKEINFO

Ammerån är en strid älv med forsar och strömmar, här och där med lugnare sel och strykor. Renare vatten än i den helt opåverkade Ammerån finns inte. Ammerån är kanske mest känd för sitt fina harrfiske, särskilt under sensommaren och hösten. Stilla, klara augusti- och septemberdagar kan torrflugefiske med stora dagsländeimitationer vara mycket givande. Det ska helst vara solsken och mitt på dagen, då är storharren som mest i farten. Denna underbart vackra skogsälv, som förenar sig med Indalsälven nära Hammarstrand, har också ett stationärt bestånd av gulbukig och mycket vacker "skogsöring".

För familjefiskaren och andra, lite mindre erfarna sportfiskare, kan de många sidovattnen i Ammeråns dalgång vara intressanta. Det högt belägna Öravattnet nära Skyttmon har ett fint bestånd av öring och röding. Grov öring och röding finns i flera skogstjärnar vid de nedre delarna av ån och i Ammeråns sel. Fiskeguider, flugfiskekurser, båt- och kanot uthyrning finns också vid Ammerån.

 

 

 

 

NATUR

Ammeråns omgivningar är hänförande - den djupa dalgången kantas av höga, blånande berg. Det vilar en stark stämning av mystik och saga kring Ammerån. Vid ån finns många intressanta lämningar (t.ex. stenkistor) från flottningsepoken - i östra Jämtland stod skogsbrukets vagga och timmerflottningen var förr i världen intensiv. Den otyglade Ammerån har ett mycket högt bevarandevärde med sitt rena vatten och rika insektsliv. Under många år har ett stort fiskeribiologiskt projekt bedrivits

 

gädda
   
   
   
 

 

 

 

 

Senast ändrat: onsdag 24 juni 2015

©2005 Ammeråns Jakt & Fiske. Alla rättigheter reserverade.

sv | de | uk | sv2 | uk2 | karta | Inloggning